ETAPA #2
Del refugi de l'Illa al refugi de Juclà

Km diaris
19,4
KM

Coronallacs - Desnivell
1.350/-1.527m
DESNIVELL

Coronallacs - Durada
10 h i 35 m
DURADA

Coronallacs - Dificultat
mitja-alta
DIFICULTAT

Mapa de la ruta

Etapa - Fons

Etapa amb un gran nombre de llacs, on tindràs l'oportunitat

d'admirar la bellesa natural d'Andorra en tot el seu esplendor

CARACTERÍSTIQUES

Durant la segona etapa, tindràs l’oportunitat d’admirar la bellesa natural d’Andorra en tot el seu esplendor i, en concret, de contemplar les valls d’Envalira, del Siscaró i d’Incles.

L’etapa arranca en el mateix refugi de l’Illa i continua per la collada de Pessons (2.810 metres), per la qual hauràs de pujar. En aquest punt, podràs divisar el circ dels llacs de Pessons, format per més de 12 llacs. Des d'aquí podràs veure’ls tots, tot i que, durant la ruta, només passaràs per 7.

A continuació, iniciaràs un lleuger descens fins al refugi del pla de les Pedres, que es troba a l'estació d’esquí de GrandValira. Des d’aquí, hauràs d’anar baixant fins a Les Bordes d’Envalira. La població es troba a la carretera general 2, així que pots aturar-te una estona i adquirir provisions en cas que les necessitis.

Després, hauràs de pujar fins al Port Dret, enclavament que regala una espectacular panoràmica d’Andorra i França, i també de la vall de Soldeu i del Siscaró. A continuació, hauràs de baixar fins al refugi del Siscaró. Fixa-t’hi bé, perquè passaràs a prop d’una zona regada amb meandres del llac Siscaró, una de les poques que es troben al Principat.

El camí entre el Siscaró i Juclà és un terreny pedregós i més tècnic, tot i que no massa complicat. Fes nit al refugi de Juclà, situat a 2.310 metres d’alçada. Com que al dia següent t'aixecaràs aviat, aprofita per veure la sortida del sol pel coll de l’Alba. Sens dubte, és un espectacle que no et pots perdre!

El temps de durada de l’etapa és aproximat, depèn de l’estat físic de cada senderista i del nombre de parades que s’efectuïn al llarg d’aquesta.